ВИДЕО: Стратегија за социјална инклузија на Ромите за период 2023-2030

При крај е изготвувањето на седумгодишна стратегија за социјална инклузија на Ромите. Целта е да се подобри состојбата во пет клучни области. Истата ја изработува одделението за локален економски развој при Општина Куманово, а веќе јавно е објавена на сајтот на општината. Свои предлози и идеи можат да дадат сите заинтересирани, а на крајот на месецот ќе биде доставена и до Советот.

 

Коментари

коментар(и)