(ВИДЕО) Тече акцијата за мобилни амбуланти за гинеколошки прегледи, тимот во Општина Липково

Тече акцијата за мобилни амбуланти за превентивни гинеколошки прегледи во руралните средини, која ја реализираат гинеколози од Унивезитетската клиника, со поддршка на Министерството за здравство и други установи.

Мобилната амбуланта деновиве е поставена во Општина Липково.

Поради големиот интерес Здравствениот дом ќе бара акцијата да продолжи и наредните денови.

Целта е превенција и рана дијагноза на рак на грлото на матката.

Коментари

коментар(и)