ВИДЕО: „Трговија“ нов краток филм на група кумановци

„Трговија“ е насловен најновиот краток филм на група кумановци, снимен со екипа актери, волонтери на општинската организација на Црвен крст Куманово, а во режија на Марко Јовановски. Играат Анастасија Милошевска, Надица Трајковска, Николај Павловски, Марија Петровска, Кристијан Петковски, Марио Стефановски. Звукот е на Марко Пешиќ, музика Никола Наумовски, монтажа Марко Јовановски, продуцент Никол Ѓорѓевска, извршен продуцент Александар Крстевски, директор на фотографија Милан Богдановски.

Станува збор за филм кој навлегува во длабочините на човечката издржливост, нераскинливите врски на семејството и сенките кои понекогаш ги кријат најдлабоките вистини. Ова кинематографско патување го прикажува животот на Сара, решителна млада девојка во потрага по својот одамна изгубен татко. Нејзиниот живот добива драматичен пресврт додека минува низ лавиринт на тајни, откривајќи мрачен подземен свет. Свет за кој не многу луѓе знаат дека постои. Заробена во истиот, издржливоста на Сара станува нејзино крајно оружје. Филмот ја истражува една од можеби најтемните агли на човечкото постоење и модерниот свет, истовремено прикажувајќи го неукротимниот дух на свој протагонист и надеж за подобра иднина.

„Снимањето филм е заеднички напор и ние сме неизмерно благодарни за поддршката што ја добивме од Црвен Крст и Општина Куманово. Ве покануваме да го споделите трејлерот за „ТРГОВИЈА“ со вашите пријатели и да ни се придружите во ширењето на веста за овој краток филм. Заедно, можеме да фрлиме светлина на важните прашања што ги истражува филмот и да инспирираме промени-вели режисерот Марко Јовановски.

Филмот „Трговија“ е предвидено да се објави во октомври.

Коментари

коментар(и)