ВИДЕО: Уметниците од Форма Куманово: Продолжуваме да ги разубавувавме ѕидовите, муралот на Гоце Делчев ни е најдраг

Голем мурал посветен на македонскиот револуционер Гоце Делчев ја краси кумановската гимназија. Делото е на кумановските уметници Младен Трендевски и Дарко Трајковски од Здружението Форма Куманово. Желбата на овие млади артисти е да продолжи разубавувањето на ѕидовите во градот. Информираа дека се подготвува и петтиот Графити фест, кој е предвидено да се одржи на 20-ти мај.

Коментари

коментар(и)