Вознемирувањето на новинарките на Интернет ја загрозува слободата на медиуми

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24.1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19.5% и закани по животот.

Автор: Кристина Озимец

 

Вознемирувањето на новинарките на Интернет ја загрозува слободата на медиуми

Коментари

коментар(и)