Волонтери од Црвен крст помагаат при имунизацијата

Волонтери од општинската организација на Црвен крст Куманово вчера присуствуваа на коодинативна средба пред почетокот на масовната имунизација на населението која ќе се одржи во 6 регионални центри во државата, меѓу кои и во салата на СОУ „Перо Наков” – албански паралелки во населбата Бедиње.

Волонтерите во две смени ќе пружаат логистичка помош и поддршка на луѓето и медицинскиот персонал за непречено спроведување на целиот процес на масовната имунизација.

Коментари

коментар(и)