Во Куманово имало 13 прекршувања на полицискиот час

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (28.04/29.04.2021), по однос на Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Куманово 114 лица не ја почитувалe, информираат од кумановската полиција.

Од вкупниот број издадени прекршочни налози, најмногу се во Куманово 65 , во Крива Паланка 33 и во Кратово 16.

За истите, како што појаснуваат од Секторот за внатрешни работи Куманово, ќе следуваат соодветни мерки.

За истиот период 13 (тринаесет) лица не ја почитувале забраната за движење.

Коментари

коментар(и)