Во недела го празнуваме Воскреснувањето Христово

Нашата екипа денеска беше гостин кај кумановката Калина, каде што разговаравме за традицијата во нејзиниот дом за престојниот христијански празник Велигден, ни раскажа за постот и за начинот како таа во својот дом ги вапца велигденските јајца.

 

Коментари

коментар(и)