Во Старо Нагоричане почна скринингот на учениците

Во Старо Нагоричане почна скринингот на учениците. Од центарот за јавно здравје Куманово информираат дека нивни екипи ги посетиле основните училишта и денеска се тестирани шест деца.

Учениците се бираат по случаен избор, по што се бара согласност од родител. Целта на скринингот е рано детектирање и евентуално пронаоѓање на асимптоматски носители на вирусот.

 

Коментари

коментар(и)