Вршел меѓународен превоз на патници, без документација

Дваесет и четиригодишно лице од Гевгелија вршело меѓународен превоз, без соодветна документација, информира Министерството за внатрешни работи.  Полициски службеници од граничниот премин ТАбановце по извршена контрола на патничко возило со струмички регистарски ознаки, вчера по 21 часот, констатирале дека И.Љ.(24 години) од Гевгелија, вршел меѓународен превоз на патници без соодветна документација. Од страна на Државниот инспекторат за транспорт изречени се соодветни санкции за возилото.

Коментари

коментар(и)