ДАЛИ ВО 2023 ГОДИНА ЕУ ПОВЕЌЕ ЌЕ СЕ АНГАЖИРА ЗА ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН?

Едно големо отворено прашање кое се однесува на политиката за проширување на ЕУ и понатаму е Косово. Кандидатскиот статус за ЕУ за Босна и Херцеговина го остава Косово како последна земја од регионот која нема јасен пат кон ЕУ.

Автор: Висар Џамбази

Дали во 2023 година ЕУ повеќе ќе се ангажира за земјите од Западен Балкан?

 

Коментари

коментар(и)