Дваесет новозаболени од ковид 19 во Куманово

Дваесет нови случаи, позитивни на Ковид 19, се регистрирани изминатото деноноќие во Куманово. Според статистиката на Министерството за здравство, последните 24 часа направени се 3.045 тестирања, а регистрирани се 329 нови случаи.

 • Скопје – 178
 • Велес – 27
 • Куманово – 20
 • Прилеп – 16
 • Штип – 13
 • Струмица – 10
 • Охрид – 9
 • Tетово, Пробиштип и Кочани – по 8
 • Битола – 7
 • Кочани и Гевгелија – по 5
 • Свети Николе – 3
 • Струга, Ресен, Крива Паланка и Демир Хисар – по 2
 • Кавадарци, Виница, Македонска Каменица и Дојран – по 1

Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 13 починати лица.

Бројот на активни случаи изнесува 6.924

Коментари

коментар(и)