Димитриевски ја посети командата на СЕЕБРИГ

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски,  ја посети касарната „Боро Менков“ и просториите на командата на Бригадата на Југоисточна Европа (СЕЕБРИГ) кадешто беше пречекан од страна на најстарите национални претставници на државите – членки на СЕЕБРИГ.

„Заедно со командантот на бригадата на Југоисточна Европа (СЕЕБРИГ), во брифинг салата проследивме презентација за историјата, мисијата, реализираните и идни предвидени активности на СЕЕБРИГ. Во рамките на кратката обиколка на работните простории, беа воочени и условите, во кои беспрекорно функционира бригадата на Југоисточна Европа, при што со задоволство се потпишав во Книгата на впечатоци на СЕЕБРИГ“, рече Димитриевски.

 

Коментари

коментар(и)