Директорот на „Зафир Сајто“ ги негираше обвинувањата

-Вистина е дека имаме склучен договор за закуп, но не е со Марта Дамјановска, туку имаме склучен договор со сопственикот на ординацијата, односно со закупец др. Марјан Тошиќ. Значи станува збор за јавна набавка под закуп, значи склучен на 16.02.2010 година. Согласно договорот станува збор за површина од околу 175 квадрати, за времетраење во период од 10 години и значи ние ќе го почитуваме договорот, во мојот мандат го наследив овој договор и мислам дека треба да продолжи, бидејќи е склучен во 2010 година од овластена директорка, односно поранешната директорка Мирјана Атанасовска. Сега за сега под закуп немаме ниту еден друг договор склучено, изјави Џемаљедин Неџипи, директор на Дом за стари лица „Зафир Сајто “

 

 

Коментари

коментар(и)