Европа е непријател сама на себе во Украина

Откако Русија го нападна својот сосед на 24 февруари, таа доби повеќе од 50 милијарди евра од Европа, што е повеќе од десет пати повеќе од она што Западот ѝ го обезбеди на Украина во пари и во опрема. Ниту еден Европеец со здрав ум не треба да сака и понатаму продолжи да ја финансира војната на Путин.

Автор: Сајмон Џонсон

 

Европа е непријател сама на себе во Украина

Коментари

коментар(и)