Земјотрес од три степени регистриран во државата

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, утринава, денеска во 12 часот и 06 минути, регистрира земјотрес од епицентралното подрачје Тетово-Гостивар со епицентар на 65km југозападно од Скоpje и солокална Рихтерова магнитуда ML2.3.

Според досегашните податоци овој земјотрес е почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

Коментари

коментар(и)