Изложба „По трагите на фотографијата“

Во просториите на Уметничката галерија утре во 12 часот, ќе се отвори изложбата По трагите на фотографијата“. На изложбата ќе бидат презентирани 200 црно -бели фотографии од фототечната збирка на фотографии од Националнат установа Музеј   Куманово кои претставуват значаен културно – историски артефакт и обработуват етнолошка тематика. Автор на изложбата е Валентина Илиевска, виш кустос етнолог при кумановскиот музеј. Изложбата ќе биде отворена за посетителите до 30 септември со почитување на сите протоколи.

Коментари

коментар(и)