Измени на законот за здравствена заштита (ВИДЕО)

Од градскиот плоштад до граѓаните се обрати Катерина Пешиќ-Бошковска, која ги потенцираше скорешните утврдени измени и дополнувања на законот за здравствена заштита од страна на Владата. Со овие измени се предлага лекувањето во приватните здравствени установи за пациентите заболени од Ковид 19, да биде изедначено со референтните цени утврдени од ФЗО.

Коментари

коментар(и)