Интегра: Како до излез од горливите проблеми околу датумот за локалните избори и предложените измени на Законот?

Решение за превирањата околу датумот за локалните избори и предложените измени на Законот  е:

  1. ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПОПИСОТ за 6 месеци, рисет на методологијата и избор на НОВ СОФТВЕР од доверба.
  2. ДОЛЕН ПРАГ НЕ СМЕЕ ДА ИМА, на Македонија не и е потребна дополнителна заштита на монополската позиција на СДС*, ДП*НЕ и ДУИ.

Потребно е УКИНУВАЊЕ НА МОНОПОЛСКАТА ПОЗИЦИЈА на овие партии со измена во ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА БЕЗ ДОЛЕН ПРАГ.

Без ова, системот ќе остане киднапиран од црно-белата чума, а со тоа ќе останат киднапирани и нашите животи и иднината на нашите деца, внуци…

МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ РАЗБУДИ СЕ!

ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА

Коментари

коментар(и)