Интересна изложба во НЦУК „Трајко Прокопиев“ (видео)

Дека сапунот не е само хигиенско средство, покажува на дело уметницата Симона Манчева, која направи минијатурни, но интересни скулптури од природна, диворастечка флора. Доминантна е лавандата, ароматичната медитеранска билка, што се повеќе се одгледува и на нашите ливади и што поради високата отпорност на суша, станува се поисплатлива. Еве како ги претстави своите дела пред кумановци самата уметница.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)