Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно – барем со користење на стандардните алатки. Овој предизвик бара ново размислување и подготвеност од страна на важните играчи во системот да ги скротат своите стратешки ривалства.

Автори: Бертран Бадрè и Ив Тибергиен

 

Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

Коментари

коментар(и)