Како се борат Русите

Со оглед на фактот дека целокупниот апарат на државна безбедност им дише во врат, обичните Руси не можат масовно да протестираат против војната во Украина. Но, од друга, страна, докази за постоење на прикриен отпор кон наративот на Кремљ во врска со војната можат да се најдат насекаде.

Автор: Нина Л. Хрушчева

 

Како се борат Русите

Коментари

коментар(и)