Кој го саботира петтиот пакет економски мерки? (ВИДЕО)

Покрај повеќето поднесени амандмани за законот за државјанство, опозицијата решила да ги повлече истите, се со цел да се изгласа законот за петиот пакет на економски мерки, бидејќи се работи за интерес на граѓаните кои што очекуваат помош од државата. Опозицијата веќе неколку дена упатувала апел до собранието точките да се стават на дневен ред, но како што вели пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ  Бране Петрушевски, Претседателот на Собранието на РСМ, Талат Џафери одбил да ја започне седницата на која што се меѓудругото и точките за петиот пакет за економски мерки.

Коментари

коментар(и)