МОН со нов интегриран систем за електронска работа на училиштата

Министерството за образование и наука изработи нов интегриран систем за електронска работа на училиштата, со помош на финансиска поддршка од ИПА фондовите на Европска унија, а ќе започне да се користи во текот на второто полугодие на тековната учебна година или на почетокот на следната. Со ова, од МОН очекуваат да бидат надминати сите предизвици и проблеми со кои претходно се соочуваа корисниците на е-дневникот.

Обуките се посетени од страна на 40 училишни ИТ администратори каде најпрво софтверското решение ќе пилотира, како втора фаза од процесот на тестирање во текот на оваа учебна година. Обуките ќе продолжат во следниот период, со опфат на сите училишни ИТ администратори – најавија од МОН.

Коментари

коментар(и)