Неопходна интервенција на манастирот во Матејче

Неопходни се соодветни мерки и интервенции за заштита, ревитализација и повторно ставање во функција на целиот комплекс кој има големо културно-историско значење, комплекс со кој не врзуваат многу спомени, е заклучокот по посетата на манастирот„Успение на Пресвета Богородица“ и манастирскиот комплекс Матејче, која ја извршија градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, министерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска, директорот на УЗКН, Ариан Арсланај и директорот на Национален конзерваторски центар, Мемет Селмани.

Коментари

коментар(и)