Новата светска економија

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

Автор: Џефри Д. Сакс

 

Новата светска економија

Коментари

коментар(и)