(ВИДЕО) НСДП: Да го направиме Куманово европски град

-Се наоѓаме на средина од предизборната кампања за претстојните локални избори кои ќе се оддржат на 17 – ти октомври. Овие локални избори не се историски, но можат да имаат историски последици, бидејќи одлучуваме во каков град сакаме да живееме за 4 години. Затоа, на овие локални избори, со закружување на бројот 12 не гласаме само за Оливер Илиевски и за Атина Мургашанска, туку гласаме: за 80 км нови и реконструирани улици и патишта и за град без кал;

за повеќе од 20 км пешачки и велосипедски патеки;

за целосно уредување на речните корита на Кумановка, Којнарка и Липковка;

за три нови катни гаражи;

за реконструкцијата на водоводната и канализационата мрежа;

за целосно завршување на проектот за гасификација;

за Две нови детски градинки;

за реконструкција на 11 основни и средни училишта;

за нови спортски игралишта;

за „Кумановско културно лето“;

за чисто и зелено Куманово;

за модерно, европско и просперитетно Куманово, рече Фросина Стевановиќ, кандидат за советник во Советот на општината

 

Коментари

коментар(и)