(ВИДЕО) „Одлучно за промени“: Субвенции за клими, велосипеди

Фотоволтаични системи низ сите општински објекти, субвениции на велосипеди, тротинети, клими предвидува програмата на коалицијата Одлучно за промени, на ЛДП и ДОМ. Оваа коалиција утре пред платото на Центарот за култура во 20 часот ќе одржи промоција на кандидатот за градоначалник.

-За нас поразително е Куманово како најголема општина во државата да се дави во отпад и нехигиена. Затоа предвидуваме:

  • Поставување фотоволтаични системи низ сите општински објекти
  • Енергетско ефикасни објекти во Куманово и субвенционирање на клими, поставување на фотоволтаици во сите средни и основни училишта, градинки и сите јавни објекти.
  • Ги подржуваме граѓаните во поставување на фотоволтаични системи со субвенции до 60.000 денари до 4 киловати
  • Субвенционираме велосипеди и тротинети, обезбедуваме ваучери за граѓаните до 50 проценти за велосипеди, но најмногу до 3.000 денари и 50 проценти за тротинети, но најмногу до 6.000 денари
  • Создаваме 15 мали блоковски паркови
  • Воспоставување катастар на зелени површини 
  • Определуваме точни локации за секој контејнер односно поставуваме маркици за полесно управување со отпад-истакна носителот на листата на ЛДП и ДОМ, Валентин Ефтимовски.

 

Коментари

коментар(и)