Од расколник до сојузник

Остана горчливото чувство дека во Македонија се спроведуваше прогон поради декларирање на поинакво верско определување од црковниот меинстрим во државата, сето тоа во една чудна симбиоза меѓу државата и црквата.

Автор: Соња Крамарска

 

Јован Вранишкоски: Од расколник до сојузник

Коментари

коментар(и)