Од утре задолжително поседување на зимска опрема

Возачите од утре треба да поседуваат зимска опрема. Министерството за внатрешни работи информира дека од 15-ти ноември до 15-ти март граѓаните треба да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите утврдени во Правилникот за задолжителна опрема на возилото, за безбедно учество во сообраќајот на патиштата.

Се аплера да се придржуваат кон Законот.

 

Коментари

коментар(и)