Од утре тргнува исплатата на покачените пензии

Од утре почнува исплатата на пензиите кои од минатиот месец се покачени за 8,4 проценти, и тоа по следниот редослед:

Сите кои добиваат пензија во висина до 11.000 денари, исплатата ќе ја добијат утре.

На банките им е препорачано за пензии со висина од над 11 до 14.000 денари, исплатата да се изврши на 26-ти,  пензиите од над 14 до 18.000 денари на 27-ми и за оние кои земаат средства над 18.000 денари  на 28-ми месецов.

Коментари

коментар(и)