Понеделник неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците, 25 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на земјава.

Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните од православна вероисповед им го честита големиот христијански празник Велигден. ​

Коментари

коментар(и)