Промоција на албум „City of Diluted Lights” на Sinking Photon

Во библиотеката „Тане Георгиевски“ денеска во 13 часот ќе се одржи промоција на албумот „City of Diluted Lights” на Sinking Photon, под етикета на издавачката куќа Магна Матер / Wire Entertainment.

Sinking Photonе проект на Никола Наумовски (музичар, композитор и поет). „City of Diluted Lights” e негово прво музичко издание, кое дигитално може да се чуе и купи на bandcamp профилот на издавачот. Микс на албумот е направен од Alex Plant, додека aртворкот е дело на Фросина Милковска. Музиката е експериментална и атмосферична, и претставува симбиоза од повеќе музички жанрови како џез, електроника, амбиентална музика, индастријал, нео класика.

Коментари

коментар(и)