Промоција на романот „Најосамениот ден“ од Симеон Јанков

Во малата сала  на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“-Куманово, утре со почеток во 18 часот ќе се одржи промоција и презентација на книгата „Најосаменото место“ од Симеон Јанков.

Јанков е роден во 1981 година во Скопје. Дипломирал на Македонска книжевност и јужнословенски книжевности на Филолошки факултет. Во минатото се занимавал со проучување на словенската митологија, а во последните неколку години се занимава со проучување на врските меѓу македонскиот јазик и словенските јазици, од една страна, и останатите индоевропски јазици , од друга страна.

Автор е на романот „ Црна шума“.

Коментари

коментар(и)