Ревитализиран Клубот на советничките (ВИДЕО)

На иницијатива на претставничките од невладиниот сектор и со нивна директна асистенција, некогаш постоеше Клуб на советнички од Куманово. Клубот симболично се обновува пред меѓународниот ден на жената, но со повозвишена идеја: да немаме само ден на жената, месец на жената, туку да промовираме година на жената, рече меѓу другото во своето обраќање денеска Атина Мургашанска, претседателката на градскиот Совет. Планинарска тура, во соработка со градоначалничката на Општина Старо Нагоричане, е една од првите предвидени акции на Клубот на кумановските советнички, а главна цел е родовата призма во планирањето на политиките во Советот.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)