Реториката на нуклеарни закани како алатка за конвенционална војна

Упорната реторика јасно докажува дека Русија се движи надвор од својата официјална доктрина за употреба на нуклеарно оружје. Таквото однесување го нормализира наративот за нуклеарната закана како средство за војување и го нарушува меѓународниот нуклеарен поредок.

Автор: Алфред Марлеку

 

Реториката на нуклеарни закани како алатка за конвенционална војна

Коментари

коментар(и)