Се уште трае огласот за поддршка на работодавачите за вработување

Од Центарот за вработување Куманово информираат дека до 12-ти јуни трае огласот наменет за работодавачите и невработените лица од програмата поддршка за креирање на нови работни места за субвенционирање на вработување и раст на правни субјекти.

-Огласот е објавен вчера и ќе трае до 12-ти месецов. Преку субвенционирање на плати се дава финансиска поддршка на работодавците за период од шест месеци по 19.000 денари за креирање нови работни места. Преку мерката, раст на правни субјекти се дава финансии за набавка на опрема и репроматеријали во висина од 92. до 220.000 денари во зависност од целната група на лицата кои ќе вработат кон конкретниот работодавец.

Коментари

коментар(и)