Слупчане, Ваксинце и Лојане под полициска контрола

Како што неофицијално дознаваме липковските села Слупчане, Ваксинце и Лојане во моментов се под полициска контрола, бидејќи наводно се забележани вооружени лица.

Во близина на селото Ваксинце, односно непосредно до пругата е поставен пункт, на кој се наоѓаат полициски сили со целосна воена опрема.

Инаку во текот на денот во кругот на полициската станица во Куманово, можеше да се забележи зголемена раздвиженост на полицијата. Се уште нема никаква потврда од МВР.

Коментари

коментар(и)