Спиралата на насилство што доведе до Хамас

За многумина набљудувачи однадвор, причината за постоење на палестинска автономија и државност сега е извалкана со грозоморните убиства и киднапирања – а добар дел од нив и снимени на видео – кои се направени во име на таа кауза. Парадоксално е тоа што, ако Палестинците некогаш сакаат да се вратат на соодветното ниво на морал, тие ќе мора да се надеваат на уништување на Хамас.

Автор: Питер Сингер

Спиралата на насилство што доведе до Хамас

Коментари

коментар(и)