Тасевска: Се предвидува комбиниран модел за учебници (ВИДЕО)

Пратеничката Лидија Тасевска денеска одржа прес-конференција на која говореше за предложениот нов Закон за учебници.  Според законот, учениците од прво до трето одделение ќе добиваат печатени учебници, додека за учениците од четврто и погорните одделенија приоритетна опција се дигиталните учебници  и условите за употреба на истите ќе му бидат обезбедени секому, посочи Тасевска.

Коментари

коментар(и)