Течат подготовките за меѓународниот фолклорен фестивал

Во тек се подготовките за вториот меѓународен фолклорен фестивал кој што го организира културно уметничкото друштво Панче Пешев, а ќе се одржи во август годинава. Како е замислен фестивалот, кои ансамбли ќе настапат, ќе можете да слушнете во интервјуто со уметничкиот раководител на фестивалот, Мирослав Крстевски, кое ќе се емитува утре во 18 часот. Во продолжение само дел од разговорот.

 

Коментари

коментар(и)