Трае пријавувањето за проектот „Скици 2022“

Кумановските академски уметници можат да се пријават за проектот „Скици 2022“ до петок неделава, информираат надлежните од НУ Центар за култура.

Уметниците можат да изберат тема, а слободен е и изборот на техниката во која ќе се изработуваат цртежите.

По извршената селекција, планирано е во декември, годинава да се организира изложба.

Коментари

коментар(и)