Тренчевска: Сите градинки работат и згрижуваат деца

Сите градинки функционираат речиси нормално, нема затворена градинка, истакна министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска.

Таа на денешната прес-конференција во одговор на новинарско прашање во врска со штрајкот на вработените во градинките, напомена дека се штрајкува во 50 установи, но појасни дека се згрижуваат децата, а опфатот на децата од ден на ден е се поголем.

Коментари

коментар(и)