Утре започнува тридневната манифестација „Денови на мед“

На Градскиот плоштад од утре па до сабота ќе трае 22-от по ред пчеларски саем „Денови на мед 2022“.

Саемот на мед во Куманово традиционално го организира пчеларското здружение „Пчела“.

Мед и пчелни производи ќе изложат пчелари од регионот. Свеченото отворање е предвидено да започне во 10 часот.

Коментари

коментар(и)