Филипче: Се очекува мирно лето, но сепак треба да бидеме претпазливи

Состојбата со коронавирусот во земјава е стабилна и нема никакви знаци дека нешто ја влошува. Претстојните летни месеци, според проценките, епидемиолошката ситација ќе биде мирна, вели министерот за здравство венко Филипче, кој додава дека сепак граѓаните треба да бидат претпазливи, да ги почитуваат мерките оти секогаш може да се јави мутација на вирусот која би била позаразна од оние кои циркулираа.

Коментари

коментар(и)