(ФОТО) „Не биди ѓубре“ утре ќе чисти на патот Куманово-Свети Николе

Волонтерите при граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ утре организираат акција за чистење на смет во Куманово.  Ќе се чистат дивите депонии кај населбите Пуковско и Проевце, покрај регионалниот пат Куманово-Свети Николе.

Актерката и активистка Ирена Ристиќ на својот профил на Фејсбук напиша дека сите заинтересирани можат да им се придружат.

Акцијата ќе започне во  7 и 30 часот.  Вакви акции се оддржуваат во сите градови низ државата.

Фото: Фејсбук

Коментари

коментар(и)