Цената на патарините останува иста

Засега останува иста цената на патарините во државава, изјави денеска директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми. Тој информираше дека продолжуваат со модернизација на патарините на Коридорот 8.

– Како ЈПДП продолжуваме со модернизација на патарините по Коридорот 8, при што се очекува да почнеме со работа од март следната година и очекуваме до крајот на годината и Коридорот 8 да биде целосно модернизиран, односно да се спроведе електронско плаќање, рече Рустеми.

Со процесот на модернизација сите наплатни станица треба да имаат ист електронски ситем на наплата на патарина, како што е воспоставен и на Коридорот 10.

Коментари

коментар(и)