Центарот за култура ги повика уметниците да аплицираат со проекти во министерството (ВИДЕО)

Од Центарот за култура денеска ги повикаа академските ликовни уметници, автори од областа на визуелните уметности коишто имаат проекти за 2022 г. и истите планираат да ги реализираат во соработка со националната установа во следниве 15-тина дена да аплицираат до Министерството за култура за Годишната програмата за финансирање проекти од национален интерес во културата.

Повеќе детали од изјавата на Роберт Цветковски, историчар на уметност.

Коментари

коментар(и)