Центарот за култура со иницијатива до младите

Центарот за култура покренува иницијатива, при што ги повикува младите артисти кои се вклучени во одреден вид на уметност на средба, да дадат своја идеа, а тие ќе им понудат логистика, да организираат културни настани во периодот што следува.

-Ги повикуваме сите кои имаат креативни идеи, изложби, промоции на книги, театарски претстави, се што можеме да направиме  тука на отворено со оглед дека состојбата со пандемијата е таква, ќе се потрудиме сите заедно да направиме нешто заедно со Куманово. Ние како институција сме тука да излеземе во пресрет, како поддршка на младите, да направиме нешто убаво-истакна Сашо Тодоровски, директор на Центар за култура.

 

Коментари

коментар(и)