Црвен крст објави дека може да се донира за Украина – TVPlus

Црвен крст објави дека може да се донира за Украина

Црвениот крст на Република Македонија денеска соопшти дека продолжува и понатаму да ја следи ситуацијата во Украина и ги повикува сите заинтересирани правни субјекти и граѓани кои можат да се вклучат во обезбедување парична помош. Рокот за донирање парична помош продлжува до 15 април годинава.

Сметката на Фондот на солидарноста на Црвениот крст на РМ е: 300000001327966, даночен број: 4030984271620 АД Комерцијална банка со назнака: помош за населенито во Украина.

Може и да  се донираат 100 денари со повик на телефонските броеви 143 400.

За донации на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN C ODE: MK07300701000001228

Коментари

коментар(и)